Du er her: ForsidePrivat sikringSikring af bolig

Sikring af bolig

sikring bolig

Indbrudsstatistikken vidner om mere end fire indbrud i timen i private boliger i 2010-2011. Som husejer kan man dog selv gøre en indsats for at optimere låsesikkerheden, ved at sikre døre og vinduer med godkendte låse i de rigtige sikringsklasser. Der er mange forhold der gør sig gældende når boligen skal indbrudssikres. Med relativt få forholdsregler kan du selv gøre dit til at indbrudstyven opgiver sin ugerning.

Tænk som en tyv

Alarmer til flere tusinde kroner er langt fra altid den bedste løsning til sikring af virksomheder og boliger. Godkendte mekaniske låse på døre og vinduer er til gengæld alfa og omega. Husk iøvrigt at skifte dem ca. hvert 10. år, for selv om Ruko's mekaniske låse holder meget længe, vil de som alle andre mekaniske produkter blive udsat for slid, selv ved normalt brug.

To låse på døren

Vi anbefaler, at man for det første udstyrer hoveddøren med to låse, hvor den ene lås skal kunne åbnes med nøgle fra begge sider, så tyven ikke kan låse sig ud af hoveddøren. Og vi anbefaler, at man bruger godkendte produkter som Ruko Garant Plus.

Et sikkert vindue

Det er derudover en god idé også at sikre vinduerne med en godkendt vindueslås, der gør vinduet svært at bryde op og hindrer tyven i at række hånden ind og åbne vinduet, hvis han har knust ruden.

Check terrassedøren

En ordentlig lås på terrassedøren vil desuden chikanere tyven yderligere, da den spærrer hans mest yndede flugtvej. Et godkendt terrassedørsgreb, som kan låses indvendig, forhindrer tyven, der er brudt igennem et vindue, i let at smutte ud af terrassedøren.

Udskift hvert tiende år

Alle låse og tilbehør bør udskiftes hvert tiende år, og ligeledes når man flytter ind i en ny bolig. Det er et generelt problem, at mange boliger er udstyret med låse, der er slidte og derfor er lettere at bryde op. Endelig bør man have et overblik over, hvem der har kopier af ens nøgler.

Indbrudsstatistikker

Efter at antallet af indbrud i private boliger de sidste par år har være faldende, stiger antallet af indbrud igen. Således var der 1.483 flere indbrud i private boliger i 2008, end året før. Rigspolitiets indbrudsstatistikker viser nemlig, at der var en stigning på hele 6,1 procent for indbrud i villaer sidste år. Samtidig er antallet af indbrud i lejligheder også steget i forhold til året før, med hele 5,6 procent, og befinder sig nu på det højeste niveau nogensinde. Ifølge politiets indbrudsstatistikker får omkring 1 dansk boligejer besøg af en indbrudstyv hvert kvarter.

Pas på ved højtiderne

Specielt ved højtider og ferier er indbrudstyvene på overarbejde, og fx tredobles antallet af indbrud juleaften. Også nytårsaften, omkring påske og i sommerferien er tyvene på spil, og derfor er der ekstra grund til at give sit hus et sikkerhedscheck.

Når tyven har været på besøg!

Indbrudstyvene besøgte mere end fire boligejere i timen i 2011. Risikoen for at tyven vender tilbage er stor, hvis man ikke tager ved lære af første besøg.

Når uheldet er ude, og tyven har været på rov i hjemmet, er det først og fremmest vigtigt, at man sørger for at kontakte politiet, der afhængig af indbruddet vil undersøge, om tyven skulle have efterladt sig spor. Hos forsikringsselskaberne bliver der endvidere lagt vægt på, at man forsøger at begrænse skadens omfang så vidt muligt, og dermed sikrer knuste vinduer og ødelagte døre, så man ikke frister flere tyve til at bryde ind.

En vigtig forudsætning for at sikre sit hjem er, at man altid husker at aflåse boligen, når man forlader den. Skødesløshed på dette område kan koste dyrt. Forsikringsselskaberne skelner klart imellem indbrudstyveri og simpelt tyveri. Hvis boligen ikke har været ordentligt låst af, betragtes det som simpelt tyveri og letomsættelige værdier som guld, sølv, smykker og rede penge erstattes ikke af forsikringen.

En tyvs indbrud er samtidig ofte en indikation af, at der er et svagt punkt i hjemmet, som man gør klogt i at få rettet op på. Hvis det fx er terrassedøren, tyven har udset sig som nemmeste adgang til huset, bør man overveje at skifte til en ny lås med bedre sikring i stedet for at skifte den opbrudte terrassedørslås ud med en magen til.

Hvem har nøgle til din bolig?

Mere end 85.000 danskere købte ny bolig sidste år. Ny bolig kræver også ny sikkerhed. Et stort antal nøgler i omløb og forældede låse giver let spil for tyven.  Ud over ubehaget ved at have haft ubudne gæster, er der sjældent forsikringsdækning, hvis tyven selv har kunnet låse sig ind, og der ikke er synlige tegn på indbrud. De fleste ejendomsmæglere råder derfor også nye husejere til at sørge for en række sikkerhedsforanstaltninger ved overtagelsen af den nye bolig.

Når boligen gennemgåes, er det vigtigt at sikre sig at alle indgange er sikret forsvarligt. Ved udskiftning af låse, er det samtidig vigtigt, at vælge godkendte låse og en autoriseret låsesmed for at sikre sig mod falsk tryghed. Mange forsikringsselskaber giver også rabat på præmien til indboforsikringen, når der er monteret godkendte låse i boligen.

Endelig er det en fordel at vælge låseprodukter, der er let tilgængelige og kan efterserviceres af en fagmand lokalt, således at der altid er mulighed for hurtig udbedring af skader forvoldt af tyveri og omkodning, hvis man har tabt en nøgle.

 

Søg

Leverandører

Guld certificeret Ruko leverandør ruko asa sanistaal

Teamviewer

rating