Du er her: ForsidePrivat sikringHold tyven ude af lejligheden

Hold tyven ude af lejligheden

hold tyven ude

Med en stigning på hele 24 procent i antallet af indbrud i lejligheder er der god grund til at sætte fokus på sikkerheden. Gode og sikre låse kan holde tyven for døren.

Tal fra Rigspolitiets Anmeldelsesstatistik for 2010-2011 viser, at antallet af indbrud i danske hjem i 2010-2011 steg med 10 procent sammenlignet med året før, og for lejligheder er tallet eksploderet. Her er sket en stigning på 24 procent, hvilket er det højeste antal siden 1993.
”De tider, hvor tyvene kun begik indbrud i stueetagen, er forbi. En dørtelefon er falsk tryghed. De skræmmer ikke tyvene væk. Tyvene ringer bare på hos tilfældige beboere eller venter på, at der er nogen, der forlader ejendommen, så de kan komme ind. Derfor skal beboerne på de øverste etager ikke føle sig sikre, blot fordi de har en dørtelefon, og fordi tyven ikke kan se ind i lejligheden.”

Flere og bedre låse:

Over halvdelen af alle indbrud foregår om dagen, hvor beboerne er på arbejde, og tyvene ikke bliver forstyrret. Derfor er det ikke sikkert, at der er nogen, der hører det, hvis låsen bliver brudt op – heller ikke selv om det larmer.

Vi anbefaler altid vores kunder, der bor i lejlighed, at sikre både hoveddør og bagtrappedør med gode låse og gerne to på hver dør. Lejere i boligforeningen kan f.eks. efter aftale med boligforeningen få installeret en ekstralås, der ikke er en del af det fælles låsesystem.

Sikre låse er borebeskyttede og har høj dirke- og kopieringssikkerhed, og hver dør bør have to gode og sikre låse, der er placeret mindst 40 cm fra hinanden. Et godt eksempel på en sikker lås er højsikkerhedslåsen Ruko Garant 10. Den er godkendt i højeste sikringsklasse og lever op til Det Kriminalpræventive Råds anbefalinger om høj dirke- og kopieringssikkerhed. Samtidig er Ruko Garant 10 patenteret og kan derfor ikke kopieres lovligt uden forevisning af sikkerhedskort.

Læs mere og få flere gode råd om indbrudssikring på www.ruko.dk.

5 gode råd fra Ruko

1. Tjek din nøgle. Et rundt hoved er lig med en dårlig lås!
2. Kend boligens svage led, f.eks. gamle dørkarme, der er nemme at bryde op.
3. Sørg for to gode låse pr. dør.
4. Stop tyven – igen. Tjek dine låse efter indbrud. Tyven kommer ofte igen!
5. Luk kun dem, du kender, ind i opgangen

 

Søg

Leverandører

Guld certificeret Ruko leverandør ruko asa sanistaal

Teamviewer

rating