Du er her: ForsideErhvervs sikringSikring af erhverv

Sikring af erhverv

sikring af erhverv

Hvert år bliver der begået mere end 30.000 indbrud i danske butikker og erhvervsvirksomheder, der bl.a. pga. udbredelsen af letomsætteligt edb-udstyr bliver mere og mere interessant for indbrudstyvene.

Både når det gælder traditionel sikring og ny elektronisk adgangskontrol af virksomheder, er låsen altafgørende. Grundlæggende skal butikker og erhvervsvirksomheder nemlig være forsvarligt aflåst med mindst Èn F&P-registreret lås, hvorefter man kan supplere med flere låse, gitre, alarmer, vagtværn mv.

Låsen er afgørende

Specielt i ferieperioderne, hvor mange virksomheder er lukkede, begås der mange indbrud i danske butikker og erhvervsvirksomheder.

Ruko anbefaler højsikkerhedsproduktet Ruko dp, der er patenteret i F&P's højeste røde sikringsklasse, dvs., at de anses som sikre mod gennembrydning og oplukningsforsøg. Dette skyldes blandt andet, at låsenes cylinderhus er borebeskyttet og dirkesikkert.

Elektronisk adgangskontrol

Mange firmaer i Danmark øger desuden sikkerheden for medarbejdere, værdier og produktionshemmeligheder ved at investere i effektiv elektronisk styring og overvÂgning af adgangen til virksomhedens administrations- og produktionsbygninger. Med elektronisk adgangskontrol udstyres alle medarbejdere med et personligt magnetkort, der er kodet til at give den pågældende person adgang til de rum, der er relevante for ham eller hende.

Forsikringsselskaberne stiller krav til sikring

F&P (Forsikring & Pension) har udarbejdet en sikkerhedsklassificering af låse og låsecylindre. Jo mere tyvetækkeligt en virksomheds interiør eller varesortiment er, jo højere krav stiller forsikringsselskaberne.

F&P registrerer produkter til sikkerhedsforanstaltninger i fire kategorier illustreret med farverne RØD, BLÅ, GRØN og GUL. For at blive F&P-godkendt i den højeste røde sikringsklasse skal virksomhedens låse være sikre mod gennembrydnings- og oplukningsforsøg, mens låsene i den laveste gule klasse kun skal være hæmmende.

Det er dog ikke nødvendigt at prioritere sikkerheden lige højt i alle virksomhedens lokaler. Fx kræves det ofte at sikkerheden er i top på yderdøre, til datarum og arkivrum, mens resten af virksomheden kan nøjes med et lavere sikkerhedsniveau, hvilket gør et kombineret låsesystem til en fleksibel løsning. Med patenterede låsesystemer er det netop muligt at kombinere højsikkerhedsprodukter som ©CLIQ og ©dp med ©Serie ©640 cylindre og nøgler, eller Kaba med Gege. Alt er muligt.

Indbrudsstatistikker

Antallet af indbrud i butikker og erhvervsvirksomheder faldt i 2005. Men tyvene er blevet bedre til at tømme forretninger og virksomheder for værdier. Der er derfor ekstra god grund til at sørge for, at virksomheden er sikret ordentligt. Specielt i ferieperioderne, hvor mange virksomheder er lukkede, har tyvene let spil. Offentlige kontorer og forretninger topper listen sammen med fabrikker og lagre, men også private kontorer er efterhånden godt med pga. udbredelsen af letomsætteligt udstyr som computere mv.

Se indbrudsstatestikker på:

http://www.ruko.dk/da/site/rukodk/Radgivning/Gode-rad/Indbrudsstatistikker11/

 

 

Søg

Leverandører

Guld certificeret Ruko leverandør ruko asa sanistaal

Teamviewer

rating